HUR DU BLIR EN GOOD GUY

HUR DU BLIR EN GOOD GUY

Har du problem med våld? Tycker du att du ser för mycket våld i världen? Eller är du rädd för att du inte alltid vet vad som är våld och inte? Oroa dig inte! Föreningen Good Guys finns här för dig. Genom ett fåtal enkla och okomplicerade metoder lär vi dig vad våld är och omvandlar ditt inre vilddjur till en fluffig krambjörn. Föreningen Good Guys – för dig som inte vill vara en bad guy!

Hur du blir en Good Guy handlar om Svante,  Harry och Kikki från föreningen Good Guys som kommer till ett klassrum för att hålla en kurs om icke-våld. Längs vägen fastnar de dock i sin egen godhet, sina personliga konflikter och sin lust att lägga till saker i kursen och ganska snabbt urartar det hela.

Vi gjorde en utforskning av våld i bred bemärkelse riktad till högstadiet, skapad genom en devisingprocess där det enda jag och scenograf Maja Döbling bestämt i förväg var just att det skulle ta avstamp i en anti-våldskurs och att vi skulle ha en björn. Det blev en absurd, lekfull men också rätt rå föreställning om vår ofta förenklade syn kring både vad våld och icke-våld är och ser ut.

Se bakomfilmen om processen här.

Av: Sofi Orem Skoglund,
Jenny Nilsson, Peter Lorentzon
och Michael Engberg

Regi: Sofi Orem Skoglund
Scenografi/kostym: Maja Döbling
Maskdesign: Maja Asp
Dramaturg: Manda Stenström
Rörelsecoach: Rebecka Hansson

SKÅDESPELARE
Svante:
Peter Lorentzon
Harry: Michael Engberg
Kikki: Jenny Nilsson

Producerat av
Regionteater Väst 2024

”Sofi Orem Skoglund och ensemblen gör upp med alla välvilliga inspel som diverse organisationer erbjuder skolorna. En parodi på slogans och en uppmaning om att möta utsatta med respekt.”
Göteborgs-Posten

”Energierna fullkomligt exploderar”

”Det går undan med demonstrationer i korta scener av olika sorters övergrepp, fysiskt, mentalt, verbalt, typ mobbning – ja, var går gränsen?”

”Ulrika Kärrös stickade kofta med föreningen Good Guy’s logga i det omfattande mönstret tillhör attraktionerna. Att inspirera till stickning som en våldsavvisande verksamhet kanske till och med kan tjäna som biljett till en svensk kulturkanon.”
Alba.nu