Om att våldföra sig på världen

Om att våldföra sig på världen

”Ibland tänker jag att jag haft väldigt mycket tur i livet. Jag har bara blivit misshandlad en gång. Jag har bara blivit förföljd några få gånger. Jag har aldrig blivit våldtagen. Jag har aldrig blivit drogad mot min vilja. Jag faktiskt aldrig fått en dick-pic. Jag har haft tur helt enkelt. Sen tänker jag – är det inte rätt fucked att jag känner att jag har haft tur bara för att jag inte varit utsatt för de sakerna?”

Om att våldföra sig på världen var ett konstnärligt undersöknings projekt på Den Danske Scenekunstskolan våren 2020.

Det var både en undersökning i att för mig som regissör pröva och hitta nya metoder inför arbete med skådespelare genom att arbeta med mig själv som performer och att utforska våld som tema och mitt eget förhållande till det, vilket mynnade ut i ett mindre performanceverk.

Undersökningen fortsatte hösten 2020 i samarbete med Teaterhögskolan i Malmö vilket resulterade i föreställningen Ett sista ord om våld.